sunnuntai 12. toukokuuta 2013

SAINT PETERSBURG

Kävin pari viikkoa sitten äitini kanssa Pietarissa viikonlopun kulttuurireissulla. Pääsimme katsomaan Faust-oopperaa Mariinsky-teatterissa sekä La Sylphide-balettia Mihalovksyssa. Olemme käyneet samanlaisella reissulla viime keväänä ja tälläkin kertaa matka oli upea kokemus. Tykkäsin Sylphidestä todella paljon, tanssijat liikkuivat niin kevyesti ja vaivattomasti, että olisivat oikesti varmaan nousseet lentoon, jos joku olisi vähän puhaltanut vauhtia. 

Kävimme myös ihastelemassa Eremitaasin palatsia ja söimme upean brunssin Grand Europe hotellissa, jossa kuusi pöytää notkui ruuasta, viini- ja shampanjalasit täyttyivät itsekseen ja taustalla jazzbändi soitti livemusiikkia. Me puhelinriippuvaiset otimme kuvia kaikista mahdollisista ruuista ja äitini jopa videokuvasi suklaaputousta, taustalla soi "i'm in heaven".

Matka oli valmiiksi järjestetty balettiyhdistyksen reissu ja siksi hyvin ohjelmantäyteinen, mutta kerkesimme silti karata Galleria-kauppakeskukseen tunnin tehoshoppauskierrokselle, jossa kierrettiin tärkiemmät: Stradivarius Bershka, Pull&Bear ja River Island. Mukaan tarttui kaikkea kivaa, vaikka mä olisin voinut viettää pidemmänkin aikaa sillä kierroksella! 

Yövyimme aivan keskustassa Nevski prospektilla eli Pietarin pääkadulla, jossa suuret kauppakeskukset ja hienoimmat liikkeet olivat lähellä. Pietarissa metroyhteydet ovat hyvät, mutta ihmisiä kuin muurahaisia keossa, kaduilla on tungosta iltaisinkin ja metro tulvii ihmisiä aivan eri tavalla kuin monissa suurkaupungeissa. Nähtävyyksiä riitti kyllä ihmeteltäväksi. Tuntui, että joka kadun kulmassa oli jokin jättimäinen palatsi, kirkko tai muistomerkki ja oppaallamme oli jokaisesta pitkä tarina kerrottavana. Venäläissyntyinen oppaaamme olikin selvästi keskittynyt Venäjän historian mielenkiintoisimpiin seikkoihin, sillä hän kuvaili yksityiskohtaisesti jokaisen Venäjän entisen hallitsijan intohimoisia rakkaussuhteita. Olisipa meidänkin historiantunneilla kerrottu Katariina Suuren monista komeista rakastajista ja aviottomista lapsista "salatut elämät" -tyyliin, olisin varmasti keskittynyt opetukseen paremmin. 

Mariinsky

La Sylphide- baletti

Eremitaasi
I went to visit Saint Petersburg with my mum couple weeks ago. We saw Faust opera in Mariinsky theatre and La Sylphide ballet in Mihailovsky theatre.

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä hienolta! Pietari on sellanen kohde jonne itekin haluaisin päästä käymään, tällasia kuvia on aina kiva katella :)

    VastaaPoista